hayata destek

E-BÜLTEN: AĞUSTOS 2022

DÜNYA İNSANİ YARDIM GÜNÜ’NDE YAN YANA

19 Ağustos Dünya İnsanı Yardım Günü’nde, daha iyi bir dünya için çalışırken hayatını kaybeden insani yardım çalışanlarını saygıyla anıyor; bazen deprem sonrası bir afet çadırında, bazen de yoksulluk döngüsündeki çocukların okula gidebilmesi için canla başla çalışan, dünyanın dört bir yanındaki insani yardım çalışanlarına ‘yanınızdayız’ diyoruz.

Hayata Destek Genel Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu’nun 19 Ağustos mesajı:

SAHADAN HABERLER

Türkiye’nin 10 ilinde, afetlerden etkilenmiş bireylerin temel hak ve hizmetlere ulaşması için sahadayız. Nisan-Temmuz ayları arasında ekiplerimiz yüzlerce kişiye destek oldu. Çocuklara ev ödevi desteğinden, genç istihdamını artırmaya yönelik mesleki kurslara; yerel kurumların kapasitelerini geliştirme faaliyetlerimizden, kamu kurumları ve STK’larla yürüttüğümüz koordinasyon çalışmalarına, Hayata Destek’in dört ayının nasıl geçtiğine yakından bakalım.

BLOG YAZILARI

Kadınlarla Güçlenen Sosyal Uyum: Reyhanlı Kadın Komitesi

Hatay’da 7 senedir faaliyetlerine devam eden Reyhanlı Kadın Komitesi, Suriyeli ve Türkiyeli üyeleri için bir üretme, karar alma, birlikte olma, paylaşma ve güçlenme alanı. Komite üyelerinden Sülefe, Neda, Emcat ve Sabahat anlatıyor.

Oku

Arafta Yeni Bir Yaşam Umudu

Mardin’de yaşayan Ezidi toplululuk önderlerinden Ape Ömer, hem bugünün hem de geçmişin hafızasını taşıyor. Türkiye'deki Ezidi topluluğun karşılaştığı sorunları Ape Ömer ile konuştuk. 

Oku

Ben mi Mentor, Çocuklar mı?

Çalıştığımız illerle çocukların okula devamlılığına destek için yürüttüğümüz mentorluk faaliyetlerine, Adana saha ekibimizden Meyrem’in aktarımlarıyla mercek tutuyoruz.

Oku

HAYATA DESTEK OL

Okula dönüş başlıyor. Ancak ne yazık ki her çocuk için değil… Yoksulluk derinleştikçe, çocukların eğitim ve sağlıklı büyüme haklarına erişmesi giderek zorlaşıyor. Hayata Destek olarak afetlerden etkilenmiş ya da afet koşullarında yaşayan çocukların temel haklarına ulaşmasına destek oluyoruz. Gelin siz de DESTEK yazın 4332’ye gönderin, 20 TL bağışla daha çok çocuğun eğitim ve sağlıklı büyüme hakkına erişmesine destek olun.

Destek Ol

Kırsal Kalkınma için Yeni Fikirler

MATILDE projesi partnerleri İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hayata Destek Derneği’nin düzenlediği yuvarlak masa toplantısında Türkiye’de tarımsal üretimin önündeki hukuki, ekonomik, sosyo-politik ve kültürel engeller, yapılması gerekenler ve sahadan deneyimler tartışıldı.  

Oku

BAKIŞ
Avrupa’da ve Türkiye’de Ukraynalı Sığınmacıların Hukuki Durumu

Dünya, son yüzyılın en büyük mülteci krizlerinden biriyle daha karşı karşıya. Ukraynalı mültecilerin Avrupa ve Türkiye’deki yasal statüsü nedir, olası gelişmeler neler, kısaca göz attık.

Oku

RAPOR
Deri Kadar Değerli mi?

Südwind, Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Hayata Destek Derneği’nin iş birliğinde hazırlanan hızlı değerlendirme raporu, deri sektöründeki işçilerin zor çalışma koşullarını ortaya koyarken, sektördeki çocuk işçi varlığına da dikkat çekiyor.

Oku

VİDEO

2021’de Neler Yaptık?

Türkiye’nin dört bir yanında 61.302 kişinin hayatına destek olduk. Neler mi yaptık? Videoya buyurun. 

ÖZEL GÜNLER

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Gezegenin sadece bugünkü sakinlerinin değil, gelecek nesillerin hayatını da etkileyecek iklim krizine karşı insani yardım perspektifinden mücadeleye devam ediyoruz. Çünkü #SadeceBirDünyaVar.

Oku

12 Haziran Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü 

Bugün Türkiye'de yaklaşık 2 milyon çocuk çalıştırılıyor. Çocuk işçiliğini bitirmek hepimizin sorumluluğunda. Çünkü hepimiz biliyoruz ve farkındayız: Çocuk, İşçi Olmaz!

Oku

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü 

Herkes için güvenli, onurlu bir yaşam için çalışıyoruz. 

Oku

HAYATA DESTEKAR OLMAYA DAVETLİSİNİZ

Gündelik alışverişlerinizde veya özel günlerde, daha adil ve eşit bir hayata #destekar olabilirsiniz.

Özel tasarım tişört, pareo, kazak ve fularlar, ihtiyaç sahibi kadınların el emeği atkı, bere, eldiven ve battaniyeler, doğal sabunlar, kişisel bakım ürünleri, kırtasiye malzemeleri ve dekoratif ev eşyaları için destekar dükkan’a göz atın. 
destekar ürünlerinin tüm geliri, Hayata Destek Derneği’nin kadın, çocuk ve başka dezavantajlı insanları odağına alan yardım çalışmalarına aktarılır.

Hayata Destek,

  • Afetten etkilenmiş insanların hayatlarını iyileştirmek için çocuk, kadın, mülteci odaklı projeler uygular.
  • Danışanlarının eğitim, hukuk, sağlık hizmetlerine ve geçim kaynaklarına erişimini kolaylaştırır.
  • Afetlere karşı hazırlıklı bir dünya ve sivil topluma katkı için çalışır.
  • Hak temelli savunuculuk çalışmaları yürüterek beraber yaşama kültürünü besler.

Çalışmalarımız hakkında bilgilendirmeler, duyurular ve kamuoyuna yönelik mesajlarımızı içeren maillerimizi ilettiğimiz listede sizin de yer almanızdan mutluluk duyuyoruz. Varlığınız bize güç veriyor. Arzu etmeniz halinde üyelikten ayrılarak iletişim ağımızdan çıkabilirsiniz.
#BeraberBirGelecek #HepimizeİyiGelecek